Set Pale Ale 1,7kg Vik Beer








Set surovin pro výrobu piva z mladinového koncentrátu pro výrobu domácího piva typu Pale Ale, dávka 23l, 4,4% alc.
- KódS14189
- Hmotnost3,5 kg
- VýrobceVik Beer
- barvaSvětlé
- alkohol vol.%4.5
- způsob kvašeníSvrchně
- objem várky23
-
Popis
-
Dotazy 0
-
Video 1
-
Články 0
-
Hodnocení 20
Set surovina Pale Ale 1,7kg Vik Beer
Uvařte si svůj vlastní Pale Ale s nenápadnýmy podtóny mladiny a ovoce, které jsou zakončeny příjemnou hořkostí.
hořkost EBU 25-31
chmel 10g Cascade
alkohol při surogaci (1kg/23l): 4,4%
Návod na přípravu:
-
Vyčistěte a sterilizujte celé vybavení.
-
Odeberte z balíčku kvasnice a chmel, prozatím je odložte stranou.
-
Postavte sáček s mladinovým koncentrátem do horké vody na 10 minut.
-
Otevřete sáček a nalijte extrakt do sterilizované fermentační nádoby.
-
Uvařte 3L vody a přidejte je do fermentační nádoby. Přidejte 1,7kg sladového výtažku a důkladně míchejte, dokud se vše nerozpustí.
-
Dolijte až do 23 litrů studené vody a promíchejte. Kontrolujte teplotu vody, až padne pod 25°C, potom můžete přidat kvasinky a promíchat.
-
Uzavřete fermentační nádobu s kvasnou zátkou, do kvasné zátky nalijeme vodu do poloviny a zazátkujeme.
-
Fermentace: Umístěte fermentační nádobu na lehce umyvatelný povrch, je běžné že během prvních dvou dnů vypění; Ujistěte se že se jeho teplota pohybuje v ideální teplotě kvasnic +-20°C. Po dobu alespoň 8 dnů.
-
Chmelení za studena (dry hopping): Po 7 dnech zkontrolujte hustotu použitím hustoměru. Pokud je MH 1.020 (pro dextrózu) nebo 1.025 (pro sladový výtažek), nebo nižší, přidejte chmel. NEMÍCHEJTE (chmelové částice se rozpadnou a rozprostřou samy). Po přidání chmele uzavřete FN a pokračujte ve fermentaci alespoň 2-3 dny.
-
Následně stočte do lahví. Před stáčením vložte do láhve fermentační drops (1ks na 0,5l), nebo lžičku dextrózy (můžete použít i cukr asi 3g na 0,5l). Uložte lahve do stejné teploty jako při prvotním kvašení na dobu 5-10 dnů, kdy probíhá sekundární fermentace.
-
Po 5-10 dnech přesuňte láhve na chladné místo 3°C po dobu nejméně 21 dnů. Po vychlazení je pivo připravené ke konzumaci, přesto doporučujeme ponechat, alespoň 3 měsíce ležet.
0 Dotazy
- Rychlost
- Komunikace obchodu
- Cena
- Přehlednost obchodu
- Nevim o zadnych
- Rychlé jednání.
- rychlost
- velký výběr
- Bezproblémový obchod
- Nevím
- vše velmi rychlé
- Přehlednost e-shopu
- Rychlost a kvalita dodávky
- rychle dodani,max spokojeost. Doporučuji
- Perfektně zabaleno
- Velice rychle dodáno
- Zboží odpovídalo popisku
- kvalita zboží moc dobrá
- nic
- Super výběr
- Bleskové doručení
- Rychlost kvalita
- rychlost dodání
- velký výběr produktů