Jarošovský pivovar

Pivovar v dnešní formě začal opět vařir v roce 2015. K výrobě Jarošovského piva používáme slad z regionálních sladoven, a to z Kroměříže a Záhlinic. Voda je místní, chmel žatecký. Varna pivovaru je dvounádobová, vyrážená mladina 20 hl. Vaříme dekokčním způsobem na dva rmuty. Várka trvá 9 hodin, následuje spílání, tj. chlazení mladiny na zákvasnou teplotu 8 °C. Používáme kvasinky spodního kvašení. V kvasných tancích probíhá hlavní kvašení při teplotách cca 10,5 °C, které trvá dle stupňovitosti piva 7–10 dnů. Ke konci chladíme razantněji tak, aby kvasinky sedimentovaly ke dnu.

Žádné produkty nejsou k dispozici

Doprava zdarma
Při nákupu nad 5000 Kč
již 11 let na trhu
Tradice od roku 2006
ŠIROKÝ SORTIMENT
5 000 položek zboží skladem