Pale Ale 1,7kg Vik Beer

Mladinový koncentrát pro výrobu domácího piva typu Pale Ale, dávka 23l, 4,4% alc.

424,00 Kč 368,70 Kč bez DPH
Není skladem
ks
Parametry
  • Kód14189
  • EAN8006819141899
  • Hmotnost1,7 kg
  • VýrobceVik Beer
  • barvaSvětlé
  • alkohol vol.%4.5
  • způsob kvašeníSvrchně
  • objem várky23
  • Popis
  • Dotazy 0
  • Video 1
  • Články 0
  • Hodnocení 20

PALE ALE 1,7KG VIK BEER

Uvařte si svůj vlastní Pale Ale s nenápadnýmy podtóny mladiny a ovoce, které jsou zakončeny příjemnou hořkostí.

hořkost EBU 25-31

chmel 10g Cascade

alkohol při surogaci (1kg/23l): 4,4% 

při výrobě je potřeba přidat 1,7kg Sladového výtažku (dextrózy)

Návod na přípravu:

  1. Vyčistěte a sterilizujte celé vybavení.

  2. Odeberte z balíčku kvasnice a chmel, prozatím je odložte stranou.

  3. Postavte sáček s mladinovým koncentrátem do horké vody na 10 minut.

  4. Otevřete sáček a nalijte extrakt do sterilizované fermentační nádoby.

  5. Uvařte 3L vody a přidejte je do fermentační nádoby. Přidejte 1,7kg sladového výtažku a důkladně míchejte, dokud se vše nerozpustí.

  6. Dolijte až do 23 litrů studené vody a promíchejte. Kontrolujte teplotu vody, až padne pod 25°C, potom můžete přidat kvasinky a promíchat.

  7. Uzavřete fermentační nádobu s kvasnou zátkou, do kvasné zátky nalijeme vodu do poloviny a zazátkujeme.

  8. Fermentace: Umístěte fermentační nádobu na lehce umyvatelný povrch, je běžné že během prvních dvou dnů vypění; Ujistěte se že se jeho teplota pohybuje v ideální teplotě kvasnic +-20°C. Po dobu alespoň 8 dnů.

  9. Chmelení za studena (dry hopping): Po 7 dnech zkontrolujte hustotu použitím hustoměru. Pokud je MH 1.020 (pro dextrózu) nebo 1.025 (pro sladový výtažek), nebo nižší, přidejte chmel. NEMÍCHEJTE (chmelové částice se rozpadnou a rozprostřou samy). Po přidání chmele uzavřete FN a pokračujte ve fermentaci alespoň 2-3 dny.

  10. Následně stočte do lahví. Před stáčením vložte do láhve fermentační drops (1ks na 0,5l), nebo lžičku dextrózy (můžete použít i cukr asi 3g na 0,5l). Uložte lahve do stejné teploty jako při prvotním kvašení na dobu 5-10 dnů, kdy probíhá sekundární fermentace.

  11. Po 5-10 dnech přesuňte láhve na chladné místo 3°C po dobu nejméně 21 dnů. Po vychlazení je pivo připravené ke konzumaci, přesto doporučujeme ponechat, alespoň 3 měsíce ležet.

0 Dotazy

anonym, 13. 11. 2020
  • Spokojenost a kvalita
Kvalita, rychlost
anonym, 30. 03. 2020
všechno v pohodě a rychle..
anonym, 15. 01. 2022
Pobavilo mě zabezpečení zboží v krabici. Mimo jiné tam byl i pytel od sladu.
anonym, 14. 01. 2022
Jsem velice spokojena s dodáním i se zbožím. Velice doporučuji!!!
anonym, 13. 01. 2022
  • Rychlost, přesnost, kvalita.
anonym, 13. 01. 2022
OK
anonym, 13. 01. 2022
  • kvalitní zboží
  • rychlost dodání
anonym, 11. 01. 2022
  • extra rychle doruceni
anonym, 11. 01. 2022
  • Super
anonym, 10. 01. 2022
  • Bleskové doručení
  • Pečlivě zabaleno
  • Dobrá komunikace
  • Vyšší cena dopravy
anonym, 10. 01. 2022
  • S radostí doporučuji.
Rychlí a spolehliví.
anonym, 08. 01. 2022
  • super ceny
  • široký sortiment
  • přijemný personál
  • nutno vyzvednout KEG sudy osobně, kvůli časté vytíženosti přepravní služby
anonym, 08. 01. 2022
Rychlé dodání, komunikace s řidičem, za mě super.
anonym, 07. 01. 2022
  • Příjemná obsluha
  • Velký výběr
  • Dobré ceny
  • Žádná
anonym, 06. 01. 2022
  • jako vždy bez problému
  • široký sortiment
anonym, 06. 01. 2022
  • Vstřícnost, vše rychle vyřešeno
anonym, 05. 01. 2022
Vše absolutně bez problémů.
anonym, 03. 01. 2022
Rychlost dodání, kvalita zboží skvělá komunikace.
anonym, 03. 01. 2022
prostě bomba,vše perfektní
anonym, 02. 01. 2022

Lidé s tímto produktem také nakoupili

49,00 Kč/ ks Skladem
novinka
49,00 Kč/ ks Není skladem
Doprava zdarma
Při nákupu nad 10 000 Kč
již 13 let na trhu
Tradice od roku 2006
ŠIROKÝ SORTIMENT
5 000 položek zboží skladem
Naposledy
navštívené
novinka
424,00 Kč/ ks Není skladem

Pivotéka je obchod s alkoholem

Potvrďte prosím, že je vám více než 18 let.