Pale Ale 1,7kg Vik Beer

Mladinový koncentrát pro výrobu domácího piva typu Pale Ale, dávka 23l, 4,4% alc.

490,00 Kč 426,09 Kč bez DPH
Skladem
ks
Parametry
  • Kód14189
  • EAN8006819141899
  • Hmotnost1,7 kg
  • VýrobceVik Beer
  • barvaSvětlé
  • alkohol vol.%4.5
  • způsob kvašeníSvrchně
  • objem várky23
  • Popis
  • Dotazy 0
  • Video 1
  • Články 0
  • Hodnocení 20

PALE ALE 1,7KG VIK BEER

Uvařte si svůj vlastní Pale Ale s nenápadnýmy podtóny mladiny a ovoce, které jsou zakončeny příjemnou hořkostí.

hořkost EBU 25-31

chmel 10g Cascade

alkohol při surogaci (1kg/23l): 4,4% 

při výrobě je potřeba přidat 1,7kg Sladového výtažku (dextrózy)

Návod na přípravu:

  1. Vyčistěte a sterilizujte celé vybavení.

  2. Odeberte z balíčku kvasnice a chmel, prozatím je odložte stranou.

  3. Postavte sáček s mladinovým koncentrátem do horké vody na 10 minut.

  4. Otevřete sáček a nalijte extrakt do sterilizované fermentační nádoby.

  5. Uvařte 3L vody a přidejte je do fermentační nádoby. Přidejte 1,7kg sladového výtažku a důkladně míchejte, dokud se vše nerozpustí.

  6. Dolijte až do 23 litrů studené vody a promíchejte. Kontrolujte teplotu vody, až padne pod 25°C, potom můžete přidat kvasinky a promíchat.

  7. Uzavřete fermentační nádobu s kvasnou zátkou, do kvasné zátky nalijeme vodu do poloviny a zazátkujeme.

  8. Fermentace: Umístěte fermentační nádobu na lehce umyvatelný povrch, je běžné že během prvních dvou dnů vypění; Ujistěte se že se jeho teplota pohybuje v ideální teplotě kvasnic +-20°C. Po dobu alespoň 8 dnů.

  9. Chmelení za studena (dry hopping): Po 7 dnech zkontrolujte hustotu použitím hustoměru. Pokud je MH 1.020 (pro dextrózu) nebo 1.025 (pro sladový výtažek), nebo nižší, přidejte chmel. NEMÍCHEJTE (chmelové částice se rozpadnou a rozprostřou samy). Po přidání chmele uzavřete FN a pokračujte ve fermentaci alespoň 2-3 dny.

  10. Následně stočte do lahví. Před stáčením vložte do láhve fermentační drops (1ks na 0,5l), nebo lžičku dextrózy (můžete použít i cukr asi 3g na 0,5l). Uložte lahve do stejné teploty jako při prvotním kvašení na dobu 5-10 dnů, kdy probíhá sekundární fermentace.

  11. Po 5-10 dnech přesuňte láhve na chladné místo 3°C po dobu nejméně 21 dnů. Po vychlazení je pivo připravené ke konzumaci, přesto doporučujeme ponechat, alespoň 3 měsíce ležet.

0 Dotazy

anonym, 13. 11. 2020
  • Spokojenost a kvalita
Kvalita, rychlost
anonym, 30. 03. 2020
  • Rychlé dodání
anonym, 04. 06. 2023
V pořadku
anonym, 02. 06. 2023
Vše proběhlo rychle a bez problémů
anonym, 02. 06. 2023
  • Moc příjemná paní na zákaznické poradně,já být svobodný
anonym, 02. 06. 2023
Rychlost při prodeji
anonym, 01. 06. 2023
Příjemné prostředí,ochotná obsluha a velký výběr piva, příslušenství.Celkem slušná nabídka rumů.Jenom poloha u hlavní silnice a celkem problém s parkováním.
anonym, 01. 06. 2023
Cena, rychlost
anonym, 01. 06. 2023
  • Dodání brzy a bez problémů
anonym, 31. 05. 2023
Rychlost,ochota
anonym, 30. 05. 2023
Rychlost a spolehlivost, nakupuji zde opakovaně a vždy bez problémů.
anonym, 30. 05. 2023
Vse probehlo bez problemu. Rychle dodani zbozi, kvalitni zabaleni.
anonym, 29. 05. 2023
  • rychlost vyřízení objednávky
  • ceny
  • šíře sortimentu
super obchod
anonym, 29. 05. 2023
Rychlé a bezproblémové jednání.
anonym, 29. 05. 2023
  • Jako vždy na jedničku
anonym, 28. 05. 2023
Velký výběr nabízeného zboží, přehledné uspořádání, krátká dodací lhůta, pečlivě zabaleno.
anonym, 28. 05. 2023
Velmi vstřícné jednání. rychlé dodání. skvělý výběr. Moc děkuji a doporučuji všem.
anonym, 27. 05. 2023
SUPER, DOPORUČUJI VŠEM, PARÁDA
anonym, 27. 05. 2023
Vše funguje jak má. Rádi zde nakupujeme.
anonym, 26. 05. 2023
Doprava zdarma
Při nákupu nad 10 000 Kč
již 13 let na trhu
Tradice od roku 2006
ŠIROKÝ SORTIMENT
5 000 položek zboží skladem
Naposledy
navštívené
akce
490,00 Kč/ ks Skladem

Pivotéka je obchod s alkoholem

Potvrďte prosím, že je vám více než 18 let.