Set Blonde lager 1,5kg Mangrove Jack´s mladinový koncentrát








Sada surovin mladinový koncentrát pro výrobu domácího piva typu Blond Lager, dávka 23l, 4,0% alc.
- KódS010421
- Hmotnost3,3 kg
- VýrobceMangrove Jack´s
- pivní stylLager
- barvaSvětlé
- stupňovitost °11
- alkohol vol.%4
- způsob kvašeníSvrchně
- objem várky23
-
Popis
-
Dotazy 1
-
Video 1
-
Články 0
-
Hodnocení 20
Mangrove Jack´s Blonde Lager
Světlé pivo zlatavé barvy s bílou pěnou. Sladká, ovocná vůně, svěží jablko s jemným nádechem ananasu. Lehký ležák plná sladová chuť v závěru s jablečným nádechem. Lehká hořkost s plnou chutí.
Parametry:
optimální teplota pro fermentaci: 20-25°C
hořkost IBU 18-24
alkohol při surogaci (1kg/23l): 4%
Vyrobíte 23l
při výrobě je potřeba přidat 1 kg kvasného cukru (maltóza, dextróza)
- Mladinový koncentrát je zabalen v kvalitním vaku z tvrdé fólie.
- Každý sáček je naplněn za studena s využitím nejmodernějších technologií dusíku pro poskytnutí maximálního bezpečí před kontaminací výrobku.
- Postup plnění při nízkých teplotách si zachovává delikátní chuť a vůní.
Návod na přípravu:
-
Vyčistěte a sterilizujte celé vybavení.
-
Odeberte sáček s kvasnicemi ze spodu sáčku a prozatím ho odložte stranou.
-
Postavte sáček do horké vody na 15 minut.
-
Otevřete sáček a nalijte extrakt do sterilizované fermentační nádoby.
-
Uvařte 3L vody a přidejte je do fermentační nádoby. Přidejte 1kg kvasných cukrů a důkladně míchejte, dokud se nerozpustí.
-
Dolijte až 23litry studené vody a promíchejte. Kontrolujte teplotu vody, až padne pod 25°C, tak můžete přidat kvasinky a důkladně promíchat.
-
Uzavřete fermentační nádobu a kvasnou zátku naplňte vodou.
-
Fermentace: Umístěte fermentační nádobu na lehce umyvatelný povrch, je běžné že během prvních dvou dnů vypění; Ujistěte se že se jeho teplota pohybuje okolo 20-25°C po dobu alespoň 10 dnů. Jakmile kvasná zátka přestane probublávat, proces fermentace je ukončen a můžete pokračovat dalším krokem.
-
Stočte pivo do láhví nebo soudku. Před stáčením vložte do láhve fermentační drops (1 ks na 0,5l), nebo lžičku maltózy (můžete použít i cukr asi 3g na 0,5 litru). Uložte láhve, nebo soudek na teplém místě (20-25°C) po 14 dnů, kdy probíhá sekundární fermentace.
-
Přesuňte láhve na chladné místo po nejméně 14 dnů, do okamžiku, než je pivo čistě a kvasnice usazené na dně. Po vychlazení je pivo připravené ke konzumaci, přesto doporučujeme ponechat, alespoň 2 měsíce ležet.
1 Dotazy
Dobrý den. Mám dotaz na první kvašení. Uvádíte ve videu týden, na obalech bývá 7-10 dní. Měl by přestat bublat bublák. Mně už při třetí výrobě piva nepřestává bublat ani po 10ti dnech. Když změřím hustotu, tak je pivo připravené na stáčení. Takže jsem trochu na rozpacích čím se řídit a jestli vadí i větší délka prvního kvašení. Teplotu mám cca. 22 C. Díky
Dobrý den, pokud je kvašení u konce a po změření hustota neklesá, na hladině již není pěna stočte a pokračujte podle návodu. Občasné zabělání v kvasné zátce může být i po vykvašení.
- Rychlost dodání, vše perfektní
- Nabízí možnost skoro všech dopravců v ČR
- Bohužel jsem zvolil DPD .. Vážení tuto chybu jako já nedělejte !
- rychlost expedice - okamžitě
- Skvělý obchod
- Chybí slevové kupóny
- Rychlost dodání a komunikace
- Přehledné stránky
- Kvalita zboži
- vše skladem
- rychlost expedice
- Rychlost dodání.
- Rychlost doručení
- Stručný návod v balení
- Široký výběr zboží
- Zboží bylo rychle dodáno
- Nic
- velký sortiment, příznivé ceny
- nejsem z OC, takže dojezdová vzdálenost
- perfektni komunikace vše o.k.
- Rychlost dodání
- Zatím nic
- Rychlost doruceni
- Zboží jsem objednala a do 3 dnů jsme vyzvedávali.Super,obchod doporučuji