American IPA 1,7kg Vik Beer

Mladinový koncentrát pro výrobu domácího piva typu American IPA, dávka 23l, 4,4% alc.

410,00 Kč 356,52 Kč bez DPH
Není skladem
ks
Parametry
  • Kód14197
  • EAN8006819141974
  • Hmotnost1,7 kg
  • VýrobceVik Beer
  • barvaSvětlé
  • alkohol vol.%4.5
  • způsob kvašeníSvrchně
  • objem várky23
  • Popis
  • Dotazy 0
  • Video 1
  • Články 0
  • Hodnocení 20

AMERICAN IPA 1,7KG VIK BEER

Uvařte si pivo ve stylu American IPA s pevnou hořkostí a květinovým, citrusovým aromatem chmele

hořkost EBU 36-44

chmel 20g Centennial

alkohol při surogaci (1kg/23l): 4,4% 

při výrobě je potřeba přidat 1,7kg Sladového výtažku (dextrózy)

Návod na přípravu:

  1. Vyčistěte a sterilizujte celé vybavení.

  2. Odeberte z balíčku kvasnice a chmel, prozatím je odložte stranou.

  3. Postavte sáček s mladinovým koncentrátem do horké vody na 10 minut.

  4. Otevřete sáček a nalijte extrakt do sterilizované fermentační nádoby.

  5. Uvařte 3L vody a přidejte je do fermentační nádoby. Přidejte 1,7kg sladového výtažku a důkladně míchejte, dokud se vše nerozpustí.

  6. Dolijte až do 23 litrů studené vody a promíchejte. Kontrolujte teplotu vody, až padne pod 25°C, potom můžete přidat kvasinky a promíchat.

  7. Uzavřete fermentační nádobu s kvasnou zátkou, do kvasné zátky nalijeme vodu do poloviny a zazátkujeme.

  8. Fermentace: Umístěte fermentační nádobu na lehce umyvatelný povrch, je běžné že během prvních dvou dnů vypění; Ujistěte se že se jeho teplota pohybuje v ideální teplotě kvasnic +-20°C. Po dobu alespoň 8 dnů.

  9. Chmelení za studena (dry hopping): Po 7 dnech zkontrolujte hustotu použitím hustoměru. Pokud je MH 1.020 (pro dextrózu) nebo 1.025 (pro sladový výtažek), nebo nižší, přidejte chmel. NEMÍCHEJTE (chmelové částice se rozpadnou a rozprostřou samy). Po přidání chmele uzavřete FN a pokračujte ve fermentaci alespoň 2-3 dny.

  10. Následně stočte do lahví. Před stáčením vložte do láhve fermentační drops (1ks na 0,5l), nebo lžičku dextrózy (můžete použít i cukr asi 3g na 0,5l). Uložte lahve do stejné teploty jako při prvotním kvašení na dobu 5-10 dnů, kdy probíhá sekundární fermentace.

  11. Po 5-10 dnech přesuňte láhve na chladné místo 3°C po dobu nejméně 21 dnů. Po vychlazení je pivo připravené ke konzumaci, přesto doporučujeme ponechat, alespoň 3 měsíce ležet.

0 Dotazy

dobrá kvalita,pěna,hořkost.
anonym, 02. 03. 2021
Jako vždy bezchybné a rychlé dodání.
anonym, 18. 05. 2021
  • Vstřícnost
  • Velký výběr
anonym, 18. 05. 2021
  • Velice příjemná paní na info lince s ochotou splnit každé přání zákazníka
anonym, 17. 05. 2021
dobrý
anonym, 17. 05. 2021
  • Rychlé dodání
anonym, 17. 05. 2021
Skvělý, rychle to přijde.
anonym, 17. 05. 2021
  • Rychlé vyřízení zakázky
anonym, 17. 05. 2021
  • Luxusní dodací doba. Druhý den byl výčep dodán.
anonym, 17. 05. 2021
Rychlé vyřízení objednávky, rychlé dodání objednaného zboží. Vše OK.
anonym, 16. 05. 2021
Dobrá nabídka. Rychlé doručení. Ochotný doručující.
anonym, 16. 05. 2021
  • pivo
anonym, 15. 05. 2021
velmi rychlé
anonym, 14. 05. 2021
Super obchod.Maximální spokojenost.
anonym, 14. 05. 2021
  • Zboží jsem dostal hned druhý den
anonym, 14. 05. 2021
+ rychlost vyřízení zásilky, přesná komunikace - není co vytknout
anonym, 14. 05. 2021
Vše OK
anonym, 13. 05. 2021
Vše v pořádku rychlé dodání
anonym, 13. 05. 2021
super
anonym, 13. 05. 2021
  • rychlé vyřízení objednávky
  • nic
anonym, 12. 05. 2021

Lidé s tímto produktem také nakoupili

39,00 Kč/ ks Skladem
Doprava zdarma
Při nákupu nad 10 000 Kč
již 13 let na trhu
Tradice od roku 2006
ŠIROKÝ SORTIMENT
5 000 položek zboží skladem
Naposledy
navštívené
410,00 Kč/ ks Není skladem

Pivotéka je obchod s alkoholem

Potvrďte prosím, že je vám více než 18 let.