Tekutý kouř s aroma Hickory 100 ml








S tekutým kouřem od borců z Maso Here si dneska můžete ''zaudit'' maso i v paneláku. Tekutý kouř můžete ale použít všude tam, kde potřebujete zvýraznit chuť a vůni kouře. Dodáva totiž masu a jiným pochutinám uzenou příchuť.
- KódMH787
- EAN8594185679066
- Hmotnost0,5 kg
- VýrobceMaso Here
- PůvodUSA
-
Popis
-
Dotazy 0
-
Články 0
-
Hodnocení 20
Detailní popis produktu
Kouř se hodí například pro výrobu domácího jerky nebo pro marinování masa a ochucování masných a dalších výrobků. Doporučujeme používat cca 2 polévkové lžíce na 1kg masa.
Výroba a Složení
Tekutý kouř vzniká spalováním kvalitního dřeva a následnou kondenzací ve vodě, vzniklé kondenzáty jsou ale ještě dále upravovány a zbavovány zbytků nežádoucích látek tak, že je u finálního produktu na rozdíl od klasických kouřů známo jeho přesné složení. Kouř z Masa Here se vyrábí a dováží z USA.
voda, ocet, kouřové aroma Hickory, karamelové barvivo E150d, emulgátor E433
Domácí sušení krok za krokem
Pro jistotu ti i tady přinášíme podrobný popis toho, co a jak musíš během sušení udělat, abys dospěl do cíle.
Krájení
Očisti a opracuj maso. Všechny šlachy a pojiva (prostě to bílé) musí pryč. Maso rozkrájej na malé, tenké kousky. Pokud máš prostornou sušičku nebo možnost maso sušit ve visu, tak klidně krájej delší pruhy a maso si pak budeš po usušení sekat na kousky dle libosti.
Kořenění
Maso se musí vždy před marinováním okořenit. Právě tady použij naší Základní kořenící směs. Na 1 kilo masa použij 20 gramů koření a dobře ho promíchej s masem ve velké míse.
Marinování
Okořeněné maso dej do dózy, kde ho pořádně prolij naším Jablečným octem. Zavři dózu a nech maso alespoň 12 hodin marinovat. Pro lepší promíchání můžeš dózu po pár hodinách obratit vzhůru nohama, aby maso bylo rovnoměrně naložené. Ocet je skvělý konzervant a povoluje vlákna masa, aby nebylo po usušení tak tvrdé.
Ochucení
Vyndej namarinované maso z dózy, nech okapat ocet a dej ho do mísy. Pokud nechceš maso s příchutí, tento krok klidně přeskoč. V opačném případě sáhni po naší Chilli nebo Hořčičné příchuti a na 1 kilogram syrového masa použij 6 - 8 gramů směsi. Můžeš ale samozřejmě zvolit vlastní poměr. Koření pak rovnoměrně promíchej s masem a začni ládovat sušičky.
Sušení
Pokud používáš sušičku na ovoce, tak rozprostři maso po platech a dohlédni na to, aby se maso nedotýkalo. Pokud maso sušíš v troubě, můžeš ho zavěsit na háčky. Dej pod něj ovšem plech, který zachytí odkapávající ocet. Pokud máš sušičku se špatnou cirkulací vzduchu, klidně po několika hodinách plata přeskládej, aby došlo k rovnoměrnému sušení.
Maso se suší při nízké teplotě. Chceme ho vysušit, nikoliv upéct. Pokud máš radši maso vláčnější, můžeš ho vyndat už po 6-8 hodinách. Po usušení dej maso na vzduch a nech ho ještě pár hodin uležet.
0 Dotazy
- Jako vždy na jedničku
- Nízká cena
- Rychlost dodání
- perfektní a rychlá komunikace.
- nemám
- široký výběr všeho možného pro domopivovarníky
- spolehlivost a rychlost
- Opravdu velký výběr, rychlost nachystání nadprůměrná.
- Rychlé dodání
- Rychlá a milá komunikace
- Široký výběr
- bez českého návodu
- Jednoznačně skvělý