Set Cider Mangrove Jack´s Jablečný koncentrát 2,4kg








Sada surovin mladinový koncentrát pro výrobu domácího Jablečného Cideru dávka 23l
- Kód010508S
- Hmotnost1,9 kg
- VýrobceMangrove Jack´s
- barvaSvětlé
- objem várky23
-
Popis
-
Dotazy 1
-
Video 1
-
Soubory 1
-
Články 0
-
Hodnocení 20
Jablečný koncentrát pro domácí výrobu kvalitního cideru.
- Nejkvalitnější odrůda jablek , lisována pomocí nejmodernějších lisů a na nejmodernějších odparnících zbavená vody.
- plněno do sáčku vynikajících pro uchování kvalitních koncentrátů v ochranné atmosféře.
- Všechno toto úsilí zajišťuje zachování přirozené chuti ovoce pro výrobu kvalitního ovocného cideru.
- sáček obsahuje dvojitý pláš't. Ve vnitřním ja samotný koncentrát a ve dvojitém plášti obalu jsou uchovány kvalitní kvasnice pro výrobu kvalitního cideru
kvasné cukry a drops nejsou součástí
Objem várky (doporučený): 23l
Obsah alkoholu: 5,2 % (při surogaci 1 kg/23l)
Čistá váha koncentrátu: 2,4 Kg
Návod použití podrobný:
1. Vyčistěte a dezinfikujte svůj fermentor, víko a míchací lopatku sterilizačním přípravkem.
2. Vyjměte přibalené sáčky ze „suché“ přihrádky sáčku a odložte je zatím stranou. Nalijte obsah „mokrého“ oddělení do dezinfikovaného fermentoru a vymačkejte zbytky.
3. Přidejte 3 l vroucí vody do fermentoru. Přidejte 1 kg dextrózového cukru nebo běžného bílého krystalového cukru a míchejte, dokud se úplně nerozpustí.
4. Doplňte na 23 l studenou vodou z vodovodu a dobře promíchejte. Zkontrolujte, zda je teplota kapaliny mezi 18–24 °C (64–75 °F). Pokud ne, postavte fermentor do lázně s ledovou vodou, aby se ochladila. Přidejte obsah sáčků s kvasnicemi a jablečným sladidlem a míchejte, aby se promíchal.
POZNÁMKA: Přidejte také jakékoli další suché přísady, které mohou být obsaženy (např. dubové lupínky, květiny atd.). V tomto okamžiku nepřidávejte příchuť jablečného moštu nebo suchý chmel (pokud je součástí), budou vyžadovány později.
5. Nasaďte na víko fermentoru kvasnou zátku s těsněním, poté víko zajistěte . Kvasnou zátku naplňte do poloviny převařenou vychlazenou voudou, abyste chránili nápoj během fermentace.
6. Nechte fermentovat 4 dny (u sáčků, které obsahují suchý chmel) a 6 dní (u sáčků, které neobsahují suchý chmel) při konstantní teplotě mezi 18-24°C (64-75°F).
POZNÁMKA: Nižší teploty prodlouží dobu fermentace o několik dní a pod 12 °C fermentaci úplně zastaví. Použijte tepelnou podložku, abyste se vyhnuli extrémně nízkým teplotám. Fermentace nad doporučenou teplotou sníží kvalitu vašeho cideru.
7. Pokud máte suchý chmel: Po 4 dnech zkontrolujte měrnou hmotnost (SG) pomocí hustoměru. Pokud je SG 1,015 nebo méně, přidejte sáček s chmelovými peletami, ale nemíchejte (chmel se přirozeně rozptýlí).
Pokud je SG vyšší než 1,015, zkontrolujte znovu za 1 nebo 2 dny. Nepřidávejte chmelové pelety, dokud SG nebude 1,015 nebo nižší. Po přidání chmele nasaďte víko a nechte dále kvasit.
POZNÁMKA: Suché chmelení může mít za následek malé chmelové částice v hotovém cideru. Případným chmelovým částicím se můžete vyhnout použitím chmelového sáčku pro suché chmelení. To však může mít za následek slabší chmelovou chuť a aroma v hotovém cideru.
Nechte kvasit další 2 dny nebo dokud kvasná zátka nepřestane bublat.
Pokud balení neobsajuje suchý chmel: Po 6 dnech nebo když kvasná zátka přestane bublat, zkontrolujte SG pomocí hustoměru. Pokud je fermentace dokončena kvasná zátka přestane bublat a sg stupnice neklesá = fermentace je u konce..
DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: NELAHVUJTE, DOKUD NEBUDE FERMENTACE UKONČENA. JEDINÝ ZPŮSOB, KTERÝ MŮŽETE BÝT ZCELA JISTÝ, ŽE FERMENTACE DOKONČENA, JE NEKLESAJÍCÍ HODNOTA SG PO DOBU 48 HODIN.
8. Jakmile je fermentace dokončena, přidejte do fermentoru příchuť cideru a dobře promíchejte dezinfikovanou lžící. Nasaďte víko a kvasnou zátku a nechte 24 hodin odstát, aby se kvasnice před plněním znovu usadily.
9. Použijte plastové PET nebo skleněné lahve s patentním uzávěrem. Skleněné lahve, které mají sebemenší oděrky, praskliny nebo nedokonalosti nepoužívejte. Nepoužívejte láhve na jedno použití.
10. Přelijte svůj jablečný mošt do lahví, ponechte 5 cm prostor nad hladinou (měřte od samého vrcholu láhve). Před uzavřením lahví přidejte Drops (nahrazuje cukr; jedna kapka odpovídá 1/2 lžičky cukru). 3g na 0,5l moštu.
11. Lahvičky uzavřete a uložte na teplé místo po dobu 5 dní, než je přemístíte na chladné, tmavé místo pro další zrání a čeření nápoje.
PODÁVÁNÍ A SKLADOVÁNÍ
Váš jablečný mošt je připraven k pití, jakmile je čirý, ale pro jemnější jablečný mošt jej ponechte na další 2 týdny někde v chladu a temnu. Podávejte vychlazené. Kvasnicový zákal není závadou.
1 Dotazy
Dobrý den, rád bych si předobjednal Set Cider Mangrove Jack´s Jablečný koncentrát 2,4kg Asi se budu ptát hloupě ale mám k tomu dokoupit maltozu ??? nebo k tomu slouží Mangrove Jack's Cider Enhancer 1,2kg jako náhrada maltozy.
Dobrý den, ideální doplněk je Cider enhancer nebo dextroza
Návod koncentrát cider | Formát.pdf | Velikost 0.951 MB | Stáhnout |
- Rychlost
- Komunikace obchodu
- Cena
- Přehlednost obchodu
- Nevim o zadnych
- Rychlé jednání.
- rychlost
- velký výběr
- Bezproblémový obchod
- Nevím
- vše velmi rychlé
- Přehlednost e-shopu
- Rychlost a kvalita dodávky
- rychle dodani,max spokojeost. Doporučuji
- Perfektně zabaleno
- Velice rychle dodáno
- Zboží odpovídalo popisku
- kvalita zboží moc dobrá
- nic
- Super výběr
- Bleskové doručení
- Rychlost kvalita
- rychlost dodání
- velký výběr produktů