Bitter 1,7kg Vik Beer

Mladinový koncentrát pro výrobu domácího piva typu Bitter, dávka 23l, 4,4% alc.

490,00 Kč 426,09 Kč bez DPH
Skladem
ks
Parametry
  • Kód14194
  • EAN8006819141943
  • Hmotnost1,7 kg
  • VýrobceVik Beer
  • barvaSvětlé
  • alkohol vol.%4.5
  • způsob kvašeníSvrchně
  • objem várky23
  • Popis
  • Dotazy 0
  • Video 1
  • Články 0
  • Hodnocení 20

BITTER 1,7KG VIK BEER

Uvařte si světlé pivo Bitter anglického stylu s uspokojující hořkostí a delikátním, zemním aromatem chmele.

hořkost EBU 25-31

chmel 10g Fuggles

alkohol při surogaci (1kg/23l): 4,4% 

při výrobě je potřeba přidat 1,7 kg sladového výtažku (dextrózy)

Návod na přípravu:

  1. Vyčistěte a sterilizujte celé vybavení.

  2. Odeberte z balíčku kvasnice a chmel, prozatím je odložte stranou.

  3. Postavte sáček s mladinovým koncentrátem do horké vody na 10 minut.

  4. Otevřete sáček a nalijte extrakt do sterilizované fermentační nádoby.

  5. Uvařte 3L vody a přidejte je do fermentační nádoby. Přidejte 1,7kg sladového výtažku a důkladně míchejte, dokud se vše nerozpustí.

  6. Dolijte až do 23 litrů studené vody a promíchejte. Kontrolujte teplotu vody, až padne pod 25°C, potom můžete přidat kvasinky a promíchat.

  7. Uzavřete fermentační nádobu s kvasnou zátkou, do kvasné zátky nalijeme vodu do poloviny a zazátkujeme.

  8. Fermentace: Umístěte fermentační nádobu na lehce umyvatelný povrch, je běžné že během prvních dvou dnů vypění; Ujistěte se že se jeho teplota pohybuje v ideální teplotě kvasnic +-20°C. Po dobu alespoň 8 dnů.

  9. Chmelení za studena (dry hopping): Po 7 dnech zkontrolujte hustotu použitím hustoměru. Pokud je MH 1.020 (pro dextrózu) nebo 1.025 (pro sladový výtažek), nebo nižší, přidejte chmel. NEMÍCHEJTE (chmelové částice se rozpadnou a rozprostřou samy). Po přidání chmele uzavřete FN a pokračujte ve fermentaci alespoň 2-3 dny.

  10. Následně stočte do lahví. Před stáčením vložte do láhve fermentační drops (1ks na 0,5l), nebo lžičku dextrózy (můžete použít i cukr asi 3g na 0,5l). Uložte lahve do stejné teploty jako při prvotním kvašení na dobu 5-10 dnů, kdy probíhá sekundární fermentace.

  11. Po 5-10 dnech přesuňte láhve na chladné místo 3°C po dobu nejméně 21 dnů. Po vychlazení je pivo připravené ke konzumaci, přesto doporučujeme ponechat, alespoň 3 měsíce ležet.

0 Dotazy

jsem spokojen s chutˇí a kvalitou produktu.
anonym, 03. 08. 2021
tento typ piva nám vyhovuje nejlépe, lituji,že jsem zatím neokusi "plzen´ské ", zatí jsem je nezastihl na skladě.
anonym, 14. 04. 2021
vyhovuje mé chuti imým přátelům a známím.
anonym, 02. 03. 2021
  • zboží dodáno včas a v pořádku
anonym, 27. 03. 2023
  • Skvělá komunikace a domluva. Nemají s ničím problém
  • Rychlost dodání
Potřeboval jsem dodat do objednávky ještě jednu věc. Nebyl žádný problém. Velká chvála za ochotu a vstřícnost.
anonym, 27. 03. 2023
  • Rychle vyřízená objednávka
anonym, 27. 03. 2023
Ok
anonym, 26. 03. 2023
  • Rychlost dodání zboží.
anonym, 24. 03. 2023
  • OK
anonym, 24. 03. 2023
  • Perfektní komunikace, poradí, pomůžou. Perfektní sortiment, ceny mírné.
Když pro výčep a pivo tak jedině do Pivotéky.
anonym, 23. 03. 2023
  • rýchle doručenie
  • široký sortiment produktov
anonym, 23. 03. 2023
  • Vždy super obsluha
anonym, 22. 03. 2023
Asi nejlepší výběr!
anonym, 22. 03. 2023
  • Rychlost
anonym, 20. 03. 2023
  • Komunikace obchodu
  • Rychlost dodání
  • Výběr zboží
Objednávala jsem už po druhé a jsem moc spokojená.
anonym, 20. 03. 2023
rychlá reakce a doprava
anonym, 20. 03. 2023
  • Super komunikace, těsně před odesláním jsem požádal o změnu zboží a ochotně mi vyhověli.
Velký sortiment, dobré ceny a kokunikace.
anonym, 17. 03. 2023
  • Rychlá příprava objednávky
anonym, 17. 03. 2023
anonym, 16. 03. 2023
  • Perfektní komunikace a vstřícnost při nedorozumění
anonym, 15. 03. 2023
Doprava zdarma
Při nákupu nad 10 000 Kč
již 13 let na trhu
Tradice od roku 2006
ŠIROKÝ SORTIMENT
5 000 položek zboží skladem
Naposledy
navštívené
490,00 Kč/ ks Skladem

Pivotéka je obchod s alkoholem

Potvrďte prosím, že je vám více než 18 let.