English Ipa 1,7kg Vik Beer
Mladinový koncentrát pro výrobu domácího piva typu English Ipa, dávka 23l, 4,4% alc. MInimální trvanlivost zboží 09/2023. (lze použít bez problému i po době minimální trvanlivosti)
- Kód14190
- EAN8006819141905
- Hmotnost1,7 kg
- VýrobceVik Beer
- barvaSvětlé
- alkohol vol.%4.5
- způsob kvašeníSvrchně
- objem várky23
-
Popis
-
Dotazy 0
-
Video 1
-
Články 0
-
Hodnocení 20
ENGLISH IPA 1,7KG VIK BEER
Uvařte si pivo ve stylu English IPA s robustní hořkostí a zemním, ostrým aromatem chmele.
hořkost EBU 33-41
chmel 20g Goldings
alkohol při surogaci (1kg/23l): 4,4%
při výrobě je potřeba přidat 1,7kg Sladového výtažku (dextrózy)
Návod na přípravu:
-
Vyčistěte a sterilizujte celé vybavení.
-
Odeberte z balíčku kvasnice a chmel, prozatím je odložte stranou.
-
Postavte sáček s mladinovým koncentrátem do horké vody na 10 minut.
-
Otevřete sáček a nalijte extrakt do sterilizované fermentační nádoby.
-
Uvařte 3L vody a přidejte je do fermentační nádoby. Přidejte 1,7kg sladového výtažku a důkladně míchejte, dokud se vše nerozpustí.
-
Dolijte až do 23 litrů studené vody a promíchejte. Kontrolujte teplotu vody, až padne pod 25°C, potom můžete přidat kvasinky a promíchat.
-
Uzavřete fermentační nádobu s kvasnou zátkou, do kvasné zátky nalijeme vodu do poloviny a zazátkujeme.
-
Fermentace: Umístěte fermentační nádobu na lehce umyvatelný povrch, je běžné že během prvních dvou dnů vypění; Ujistěte se že se jeho teplota pohybuje v ideální teplotě kvasnic +-20°C. Po dobu alespoň 8 dnů.
-
Chmelení za studena (dry hopping): Po 7 dnech zkontrolujte hustotu použitím hustoměru. Pokud je MH 1.020 (pro dextrózu) nebo 1.025 (pro sladový výtažek), nebo nižší, přidejte chmel. NEMÍCHEJTE (chmelové částice se rozpadnou a rozprostřou samy). Po přidání chmele uzavřete FN a pokračujte ve fermentaci alespoň 2-3 dny.
-
Následně stočte do lahví. Před stáčením vložte do láhve fermentační drops (1ks na 0,5l), nebo lžičku dextrózy (můžete použít i cukr asi 3g na 0,5l). Uložte lahve do stejné teploty jako při prvotním kvašení na dobu 5-10 dnů, kdy probíhá sekundární fermentace.
-
Po 5-10 dnech přesuňte láhve na chladné místo 3°C po dobu nejméně 21 dnů. Po vychlazení je pivo připravené ke konzumaci, přesto doporučujeme ponechat, alespoň 3 měsíce ležet.
0 Dotazy
- Je super
- Rychlost dodání
- Příjemné, rychlé, super
- Rychlé dodání perfektní komunikace super obchod
- Zpětná doprava sudu
- Mohlo by být ještě více druhů sudového piva
- velmi rychlá reakce
- Neuvěřitelná rychlost doručení.
- Vše precizně zabaleno.
- Kvalitní zboží.
- Všechny potřebné informace k pípě najdete na webu, včetně skvělých videonávodů.
- K domácímu točení piva zde koupíte od A do Z.
- Velký výběr
- Dobré ceny
- Faktdobry
- Vše ok
- Rychlé doručení, veliký výběr zboží
- Rychlost
- Slušná komunikace
- Při reklamaci nebyl problém s vrácením zboží.
- rychlost