English Ipa 1,7kg Vik Beer

Mladinový koncentrát pro výrobu domácího piva typu English Ipa, dávka 23l, 4,4% alc. MInimální trvanlivost zboží 09/2023. (lze použít bez problému i po době minimální trvanlivosti)

460,00 Kč 400,00 Kč bez DPH
Skladem
ks
Parametry
  • Kód14190
  • EAN8006819141905
  • Hmotnost1,7 kg
  • VýrobceVik Beer
  • barvaSvětlé
  • alkohol vol.%4.5
  • způsob kvašeníSvrchně
  • objem várky23
  • Popis
  • Dotazy 0
  • Video 1
  • Články 0
  • Hodnocení 20

ENGLISH IPA 1,7KG VIK BEER

Uvařte si pivo ve stylu English IPA s robustní hořkostí a zemním, ostrým aromatem chmele.

hořkost EBU 33-41

chmel 20g Goldings

alkohol při surogaci (1kg/23l): 4,4% 

při výrobě je potřeba přidat 1,7kg Sladového výtažku (dextrózy)

Návod na přípravu:

  1. Vyčistěte a sterilizujte celé vybavení.

  2. Odeberte z balíčku kvasnice a chmel, prozatím je odložte stranou.

  3. Postavte sáček s mladinovým koncentrátem do horké vody na 10 minut.

  4. Otevřete sáček a nalijte extrakt do sterilizované fermentační nádoby.

  5. Uvařte 3L vody a přidejte je do fermentační nádoby. Přidejte 1,7kg sladového výtažku a důkladně míchejte, dokud se vše nerozpustí.

  6. Dolijte až do 23 litrů studené vody a promíchejte. Kontrolujte teplotu vody, až padne pod 25°C, potom můžete přidat kvasinky a promíchat.

  7. Uzavřete fermentační nádobu s kvasnou zátkou, do kvasné zátky nalijeme vodu do poloviny a zazátkujeme.

  8. Fermentace: Umístěte fermentační nádobu na lehce umyvatelný povrch, je běžné že během prvních dvou dnů vypění; Ujistěte se že se jeho teplota pohybuje v ideální teplotě kvasnic +-20°C. Po dobu alespoň 8 dnů.

  9. Chmelení za studena (dry hopping): Po 7 dnech zkontrolujte hustotu použitím hustoměru. Pokud je MH 1.020 (pro dextrózu) nebo 1.025 (pro sladový výtažek), nebo nižší, přidejte chmel. NEMÍCHEJTE (chmelové částice se rozpadnou a rozprostřou samy). Po přidání chmele uzavřete FN a pokračujte ve fermentaci alespoň 2-3 dny.

  10. Následně stočte do lahví. Před stáčením vložte do láhve fermentační drops (1ks na 0,5l), nebo lžičku dextrózy (můžete použít i cukr asi 3g na 0,5l). Uložte lahve do stejné teploty jako při prvotním kvašení na dobu 5-10 dnů, kdy probíhá sekundární fermentace.

  11. Po 5-10 dnech přesuňte láhve na chladné místo 3°C po dobu nejméně 21 dnů. Po vychlazení je pivo připravené ke konzumaci, přesto doporučujeme ponechat, alespoň 3 měsíce ležet.

0 Dotazy

  • Je super
anonym, 19. 04. 2022
  • Rychlost dodání
anonym, 28. 12. 2020
  • Rychlost
  • Komunikace obchodu
  • Cena
  • Přehlednost obchodu
  • Nevim o zadnych
anonym, 01. 12. 2023
  • Rychlé jednání.
anonym, 01. 12. 2023
Dobrá nabídka produktů pro domácí výrobu piva. Doručení naprosto v pořádku a včas.
anonym, 01. 12. 2023
rychlost
anonym, 01. 12. 2023
  • rychlost
  • velký výběr
anonym, 29. 11. 2023
rychlost a bezproblémovou
anonym, 29. 11. 2023
  • Bezproblémový obchod
  • Nevím
anonym, 29. 11. 2023
  • vše velmi rychlé
anonym, 28. 11. 2023
  • Přehlednost e-shopu
  • Rychlost a kvalita dodávky
anonym, 28. 11. 2023
prostě skvělé
anonym, 28. 11. 2023
rychlé spolehlivé jednání, ochotný personál
anonym, 28. 11. 2023
  • rychle dodani,max spokojeost. Doporučuji
anonym, 27. 11. 2023
  • Perfektně zabaleno
  • Velice rychle dodáno
  • Zboží odpovídalo popisku
  • kvalita zboží moc dobrá
  • nic
Obchod moc fajn rychle dodané zboží ...Jen některé značky piva sudy výrazně dražší než pivotéky u nás...
anonym, 26. 11. 2023
  • Super výběr
  • Bleskové doručení
anonym, 26. 11. 2023
Velký výběr, rychlé dodání a zboží vždy v pořádku.
anonym, 24. 11. 2023
Rychlé a spolehlivé
anonym, 22. 11. 2023
  • Rychlost kvalita
Vše ok
anonym, 22. 11. 2023
+++
anonym, 22. 11. 2023
Doprava zdarma
Při nákupu nad 10 000 Kč
již 13 let na trhu
Tradice od roku 2006
ŠIROKÝ SORTIMENT
5 000 položek zboží skladem
Naposledy
navštívené
460,00 Kč/ ks Skladem

Pivotéka je obchod s alkoholem

Potvrďte prosím, že je vám více než 18 let.