Návod pro čepování výčepním zařízením Lindr

UVEDENÍ DO PROVOZU

1. Nastavte termostat do polohy „0“.
2. Připojte chladič do elektrické sítě.
3. Naražte sud viz odstavec naražení sudu.
4. Vypínačem zapněte vzduchový kompresor a natlakujte na požadovaný tlak.
5. Pomocí výčepního kohoutu odtočte vodu z chladícího zařizení, dokud nepoteče nápoj.

POZOR: Pokud je v zařízení voda, nezapínejte na maximální chlazení. Může dojít k zamrznutí
vedení nápoje a poškození zařízení.

6. Na termostatu nastavte požadovanou teplotu - teplota ochlazovaného nápoje je řízena mechanickým termostatem v rozmezí 2 °C až 8 °C.
Na termostatu je číselná stupnice 1-7.

POZOR: Pokud používáte chladič na chlazení nealkoholických nápojů, nastavte kolečko
termostatu maximálně na stupeň č. 5, jinak může dojít k zamrznutí nápoje ve vedení chladiče
a poškození zařízení.

7.Nyní probíhá chlazení nápoje, po nachlazení (cca 5-10 minut) můžete čepovat svůj první ná-
poj.

TABULKA NEJČASTĚJŠÍCH ZÁVAD

neteče nápoj sud špatně naražen zkontrolujte, zda je páka naražeče stlačena dolů  
    zařízení s vestavěným kompresorem - sepnout vypínač  
  zamrzla voda po sanitaci vypnout zařízení a nezbývá než čekat, dokud nezačne nápoj opět téci (může trvat několik minut, ale i hodin!)   
  zavřený kompenzátor pohnout páčkou kompenzátoru na výčepním kohoutu  
nápoj málo vychlazen špatně nastaven termostat pootočte kolečkem termostatu směrem doprava k číslu 7  
    malý výkon chlazení pro požadovanou výtoč piva  
pivo nadměrně pění   snižte teplotu nápoje - pootočte kolečkem termostatu doprava  
    zkompenzujte průtok, páčkou kompenzátoru směrem nahoru  
    vada na sudu nebo u piva  
       

 

Doprava zdarma
Při nákupu nad 10 000 Kč
již 18 let na trhu
Tradice od roku 2006
ŠIROKÝ SORTIMENT
5 000 položek zboží skladem

Pivotéka je obchod s alkoholem

Potvrďte prosím, že je vám více než 18 let.