Bitter 1,7kg Vik Beer

Mladinový koncentrát pro výrobu domácího piva typu Bitter, dávka 23l, 4,4% alc.

419,00 Kč 374,11 Kč bez DPH
Skladem
ks
Parametry
  • Kód14194
  • EAN8006819141943
  • Hmotnost1,7 kg
  • VýrobceVik Beer
  • barvaSvětlé
  • alkohol vol.%4.5
  • způsob kvašeníSvrchně
  • objem várky23
  • Popis
  • Dotazy 0
  • Video 1
  • Články 0
  • Hodnocení 20

BITTER 1,7KG VIK BEER

Uvařte si světlé pivo Bitter anglického stylu s uspokojující hořkostí a delikátním, zemním aromatem chmele.

hořkost EBU 25-31

chmel 10g Fuggles

alkohol při surogaci (1kg/23l): 4,4% 

při výrobě je potřeba přidat 1,7 kg sladového výtažku (dextrózy)

Návod na přípravu:

  1. Vyčistěte a sterilizujte celé vybavení.

  2. Odeberte z balíčku kvasnice a chmel, prozatím je odložte stranou.

  3. Postavte sáček s mladinovým koncentrátem do horké vody na 10 minut.

  4. Otevřete sáček a nalijte extrakt do sterilizované fermentační nádoby.

  5. Uvařte 3L vody a přidejte je do fermentační nádoby. Přidejte 1,7kg sladového výtažku a důkladně míchejte, dokud se vše nerozpustí.

  6. Dolijte až do 23 litrů studené vody a promíchejte. Kontrolujte teplotu vody, až padne pod 25°C, potom můžete přidat kvasinky a promíchat.

  7. Uzavřete fermentační nádobu s kvasnou zátkou, do kvasné zátky nalijeme vodu do poloviny a zazátkujeme.

  8. Fermentace: Umístěte fermentační nádobu na lehce umyvatelný povrch, je běžné že během prvních dvou dnů vypění; Ujistěte se že se jeho teplota pohybuje v ideální teplotě kvasnic +-20°C. Po dobu alespoň 8 dnů.

  9. Chmelení za studena (dry hopping): Po 7 dnech zkontrolujte hustotu použitím hustoměru. Pokud je MH 1.020 (pro dextrózu) nebo 1.025 (pro sladový výtažek), nebo nižší, přidejte chmel. NEMÍCHEJTE (chmelové částice se rozpadnou a rozprostřou samy). Po přidání chmele uzavřete FN a pokračujte ve fermentaci alespoň 2-3 dny.

  10. Následně stočte do lahví. Před stáčením vložte do láhve fermentační drops (1ks na 0,5l), nebo lžičku dextrózy (můžete použít i cukr asi 3g na 0,5l). Uložte lahve do stejné teploty jako při prvotním kvašení na dobu 5-10 dnů, kdy probíhá sekundární fermentace.

  11. Po 5-10 dnech přesuňte láhve na chladné místo 3°C po dobu nejméně 21 dnů. Po vychlazení je pivo připravené ke konzumaci, přesto doporučujeme ponechat, alespoň 3 měsíce ležet.

0 Dotazy

Není ještě naložené
anonym, 27. 07. 2023
jsem spokojen s chutˇí a kvalitou produktu.
anonym, 03. 08. 2021
tento typ piva nám vyhovuje nejlépe, lituji,že jsem zatím neokusi "plzen´ské ", zatí jsem je nezastihl na skladě.
anonym, 14. 04. 2021
vyhovuje mé chuti imým přátelům a známím.
anonym, 02. 03. 2021
  • Rychlost doručení.
anonym, 20. 05. 2024
  • Velice příjemná usměvavá obsluha, skvělé ceny , rychlost dodání a odbaveni
  • Nic
Jsem pravidelný zákazník a dlouho budu
anonym, 19. 05. 2024
Rychlé dodání, vše v naprostém pořádku, vřele doporučuji
anonym, 18. 05. 2024
  • Hele, přišlo mi přesně to, co jsem potřeboval a funguje to
anonym, 17. 05. 2024
Vélký výběr, dobré ceny, skvělá komunikace, rychlé doručení.
anonym, 17. 05. 2024
Super obchod, super pivní zarizení
anonym, 16. 05. 2024
V pohodě jako vždy.
anonym, 13. 05. 2024
Skvělá komunikace. Rychlá expedice zboží i personál ochotný poradit.
anonym, 10. 05. 2024
Rychlost
anonym, 09. 05. 2024
Vše OK, rychlé vyřízení
anonym, 07. 05. 2024
  • Velmi rychle doruceni, za tu cenu pekna vybava
anonym, 06. 05. 2024
Naprosto perfektní, rychlé, vše přehledné a jasné.
anonym, 06. 05. 2024
Rychlé dodání, vše v naprostém pořádku, vřele doporučuji.
anonym, 04. 05. 2024
  • Rychlé a bezproblémové dodání zboží.
anonym, 03. 05. 2024
  • Velka nabídka
anonym, 02. 05. 2024
Super hrackarstvi. Rychle dodani.
anonym, 01. 05. 2024
Doprava zdarma
Při nákupu nad 10 000 Kč
již 18 let na trhu
Tradice od roku 2006
ŠIROKÝ SORTIMENT
5 000 položek zboží skladem
Naposledy
navštívené
419,00 Kč/ ks Skladem

Pivotéka je obchod s alkoholem

Potvrďte prosím, že je vám více než 18 let.