Produkt přidán do košíku.

Refraktometr (cukroměr) mladina, ovocné šťávy a mléčné nápoje

Refraktometr (cukroměr) pro měření cukernatosti v mladině a v ovocných a zeleninových šťávách. Více informací
1 110,00 s DPH
Dostupnost zboží
Skladem
ks
Parametry
typ laboratoř a měření

Soubory ke stažení

Univerzální refraktometr brix na ovocné šťávy a mléčné nápoje RBR32-ATC

  • Přístroj pro měření vlastnosti kapaliny pomocí lomu světla.
  • Optický refraktometr (brixmetr) vybavený stupnicí v rozsahu 0 až 32 °Bx. s přesností 0.2 %.
  • Refraktometr je vybaven automatickou kompenzací teploty.

Formy využití:

  • vhodný pro měření obsahu cukru v pivní mladině (pivní břečce), cukernatosti ovocných a zeleninových šťáv
  • měření koncentraci olejových emulzí (obsah oleje ve vodě), kvalitu mléčných nápojů, kravské mlezivo (kolostrum) a tak podobně.
  • pro pěstitelské pálení ovoce nebo přípravu stále populárnějšího nápoje Cider (Cyder, Cidre, Sidr, někdy také Sajdr)
  • především pro měření cukernatosti ovocného rmutu a kvasu při procesu fermentace (přirozené alkoholové kvašení).
  • Cukernatost zralého ovoce, které je pro přípravu kvasu pro pálenky nejvhodnější.

 

 Obecné technické parametry:

  • Referenční teplota 20 °C
  • ATC - automatická teplotní kompenzace (při teplotách 0 až 30 °C)
  • Možnost doostření
  • Délka ~ 175 mm
  • Kvalitní technické provedení, kovové tělo přístroje

Obsah balení:

odolné plastové pouzdro, refraktometr, čistící hadřík, pipeta pro odběr, šroubováček, český návod

Příklad a způsob měření:

Na optickou část refraktometru stačí kápnout měřenou látku, přiklopit krytku hranolu (tím se látka lépe rozprostře po měřícím hranolu), přiložit oko k okuláru, podívat se proti světlu (případně doostřit) a na stupnici můžete pohodlně odečíst výslednou hodnotu.

100 g roztoku 25 °Bx obsahuje 25 g cukru. Jinými slovy, ve 100 g cukerného roztoku je 25 g cukru a 75 g vody.

Pro přidání komentáře, je potřeba být přihlášen, pokud ještě nemáte účet, zaregistrujte se.