Set Saison 1,7kg Mangrove Jack´s mladinový koncentrát








Sada surovin mladinový koncentrát pro výrobu domácího piva typu Saison dávka 15l, 6,2% alc.
- KódS010593
- Hmotnost3,3 kg
- VýrobceMangrove Jack´s
- pivní stylSaison
- barvaSvětlé
- stupňovitost °14
- způsob kvašeníSvrchně
-
Popis
-
Dotazy 0
-
Video 1
-
Články 0
-
Hodnocení 20
Mladinový koncentrát typu Saison
Světlý svrchně kvašený speciál typu Saison. Kombinace ovocného aroma s jemnou sladovou chutí doplněná lehkou kyselostí. Tento druh piva je určitě zajímavou receptůrou pivního stylu.
Parametry:
hořkost EBU 15-20
barva světlé
alkohol 6,2%
Vyrobíte 15l
ideální fermentační teplota 26-32°C
Jako přídavek použijte 600g sladový výtažek nebo 500g dextrózy
- Mladinový koncentrát je zabalen v kvalitním vaku z tvrdé fólie.
- Každý sáček je naplněn za studena s využitím nejmodernějších technologií dusíku pro poskytnutí maximálního bezpečí před kontaminací výrobku.
- Postup plnění při nízkých teplotách si zachovává delikátní chuť a vůní.
Návod na přípravu:
-
Vyčistěte a sterilizujte celé vybavení.
-
Odeberte sáček s kvasnicemi ze spodu sáčku a prozatím ho odložte stranou.
-
Postavte sáček do horké vody na 15 minut.
-
Otevřete sáček a nalijte extrakt do sterilizované fermentační nádoby.
-
Uvařte 1,3L vody a přidejte je do fermentační nádoby. Přidejte 1kg kvasných cukrů a důkladně míchejte, dokud se nerozpustí.
-
Dolijte až 10litry studené vody a promíchejte. Kontrolujte teplotu vody, až padne pod 28°C, tak můžete přidat kvasinky a důkladně promíchat.
-
Uzavřete fermentační nádobu a kvasnou zátku naplňte vodou.
-
Fermentace: Umístěte fermentační nádobu na lehce umyvatelný povrch, je běžné že během prvních dvou dnů vypění; Ujistěte se že se jeho teplota pohybuje okolo 20-28°C po dobu alespoň 10 dnů. Jakmile kvasná zátka přestane probublávat, proces fermentace je ukončen a můžete pokračovat dalším krokem.
-
Stočte pivo do láhví nebo soudku. Před stáčením vložte do láhve fermentační drops (1 ks na 0,5l), nebo lžičku maltózy (můžete použít i cukr asi 3g na 0,5 litru). Uložte láhve, nebo soudek na teplém místě (20-25°C) po 14 dnů, kdy probíhá sekundární fermentace.
-
Přesuňte láhve na chladné místo po nejméně 14 dnů, do okamžiku, než je pivo čistě a kvasnice usazené na dně. Po vychlazení je pivo připravené ke konzumaci, přesto doporučujeme ponechat, alespoň 2 měsíce ležet.
0 Dotazy
- Rychlé dodání
- Přemýšlejí, zda doplnit objednávku
- Rychlé dodání
- Moc příjemná paní na zákaznické poradně,já být svobodný
- Dodání brzy a bez problémů
- rychlost vyřízení objednávky
- ceny
- šíře sortimentu
- Jako vždy na jedničku