Set pro výrobu domácího sýru Camembert
Tento produkt zasíláme s
Set na výrobu domácího sýru stylu Camembert, rychle a v pohodlí domova.
899,00 Kč
742,98 Kč bez DPH
Skladem
Parametry
- Kód13838
- EAN8006819138387
- Hmotnost2,1 kg
-
Popis
-
Dotazy 0
-
Články 0
-
Hodnocení 20
S tímto setem jste schopni vyrobit Camembert jednoduchým a rychlým způsobem.
Pro nejlepší výsledky použijte čerstvé plnotučné mléko.
Přípravky výrobce obsahují kvasy, které byly separovány z mléka během pasterizace. Všechny produkty z Vik cheese sad jsou italského původu. K výrobě sýru potřebujete jen nerezový hrnec s kapacitou 10-12 litrů pro ohřev mléka na potřebnou teplotu.
Další potřebné příslušenství a suroviny jsou obsaženy v setu!
Set obsahuje:
- 2x Plastová forma
- Digitální teploměr
- Mlékárenská kultura pro Camembert na 10l mléka
- Telecí syřidlo
- Chlorid vápenatý
- Sůl 200g
Návod
- Ohřejte mléko: Dejte mléko zahřát na 72 °C a držte ho na této teplotě 15 sekund. To zabije bakterie a mléko pasterizuje.
- Ochlaďte a přidejte kvasnou kulturu: Počkejte, až mléko ochladne na 42 °C. Přidejte kvasnou kulturu a nechte to 10 minut odpočinout, občas promíchejte.
- Přidejte syřidlo: Až teplota klesne na 37/38 °C, přidejte syřidlo (4 g na 10 litrů mléka). To pomůže mléku ztuhnout.
- Počkejte až mléko ztvarohovatí: Asi 20 minut počkejte, až se mléko změní na pevnou hmotu.
- Rozkrojte sraženinu: Jakmile je sraženina pevná, rozkrojte ji na kousky velikosti vlašského ořechu a nechte to zase 20 minut odpočívat. Během toho jen tak lehce promíchejte.
- Umístění do formy: Přesuňte ty kousky do formy a udržujte je při 35 °C.
- Otočte je: Po 20 minutách to poprvé otočte. Po 40 minutách otočte ještě jednou.
- Zrání: Sýre dejte ideálně do sklepa nebo na chladné místo, kde je vlhko a asi 10/12 °C.
- Chraňte před plísněmi: Abyste předešli nebezpečí plísní, zabalte sýr do potravinové fólie.
- Přidejte sůl: Až vytáhnete sýr z formy, posypte ho solí. Tím sýr ochutíte a prodloužíte jeho trvanlivost.
-
Zrání: Nechte sýr asi 20 dní zrát. A je hotovo!
Video ukázky jak vyrobit domácí sýr
Ukázka výroby domácího čerstvého sýra
Ukázka výroby sýra Ricotta
0 Dotazy
- Vše ok
- Rychlé doručení, veliký výběr zboží
:-)
Jsem velmi spokojena s nákupem, rychlé dodání. Zboží také výborné, těším se až jej použiji. Děkuji.
- Rychlost
Rychlost, spolehlivost
- Slušná komunikace
- Při reklamaci nebyl problém s vrácením zboží.
- rychlost
- rychlé dodání, kvalita a poměr ceny -výborné
Rychlost vyřízení objednávky a rovněž doručení.
- Ok
- Rychlé doručení
- I přesto že byly některá piva těsně před datem spotřeby my zavolaly jestli to pivo chci a toho si vážím
- přehledný a dobře zásobený e shop
- Přijatelné ceny za produkty
- Kdyby to šlo dal bych jim 10 hvězdiček
- Osobní komunikace při vyřizování objednávky
- Rychlost expedice.
- Přehledný a příjemný e-shop.
- Široká nabídka.
- Ochotná, milá, profesionální obsluha obchodu. Dobře se tam nakupuje.
- Rychlé a bezproblémové dodání.
- Vstřícný a ochotný přístup
Vše ok
- Super jednání rychlé dodání a stojí za to si na kamennou prodejnu zajít.
Doporučit známému
Set pro výrobu domácího sýru CamembertDotaz na produkt
Set pro výrobu domácího sýru CamembertDotaz k produktu