Kořenící základ na biltong 125g
Koření je základ. To platí nejen při sušení masa. Maso Here pro tebe namíchali speciální variantu, kterou sami používají při výrobě jejich masa. Je jedno jestli chceš maso s příchutí nebo bez, tahle směs tam prostě patří vždycky.
- KódMH784
- EAN8594185679011
- Hmotnost0,3 kg
- VýrobceMaso Here
- PůvodČeská republika
-
Popis
-
Dotazy 0
-
Články 0
-
Hodnocení 20
Detailní popis produktu
Tohle je prostě nutnost. Proces sušení Maso Here se bez Základního koření prostě neobejde. Je to směs koření vlastní výroby, kterou si míchají už od roku 2011. Není tajemstvím, že dříve hledali inspiraci v Jihoafrické republice, ovšem za ta léta si už dovolí tvrdit, že tohle je prostě jejich koření a těžko najdete na trhu něco podobného.
Složení
Sůl, pepř, česnek, koriandr a léta zkušeností.
Minimální trvanlivost uvedena na obalu. Hmotnost 125g.Domácí sušení krok za krokem
Pro jistotu ti i tady přinášíme podrobný popis toho, co a jak musíš během sušení udělat, abys dospěl do cíle.
Krájení
Očisti a opracuj maso. Všechny šlachy a pojiva (prostě to bílé) musí pryč. Maso rozkrájej na malé, tenké kousky. Pokud máš prostornou sušičku nebo možnost maso sušit ve visu, tak klidně krájej delší pruhy a maso si pak budeš po usušení sekat na kousky dle libosti.
Kořenění
Maso se musí vždy před marinováním okořenit. Právě tady použij naší Základní kořenící směs. Na 1 kilo masa použij 20 gramů koření a dobře ho promíchej s masem ve velké míse.
Marinování
Okořeněné maso dej do dózy, kde ho pořádně prolij naším Jablečným octem. Zavři dózu a nech maso alespoň 12 hodin marinovat. Pro lepší promíchání můžeš dózu po pár hodinách obratit vzhůru nohama, aby maso bylo rovnoměrně naložené. Ocet je skvělý konzervant a povoluje vlákna masa, aby nebylo po usušení tak tvrdé.
Ochucení
Vyndej namarinované maso z dózy, nech okapat ocet a dej ho do mísy. Pokud nechceš maso s příchutí, tento krok klidně přeskoč. V opačném případě sáhni po naší Chilli nebo Hořčičné příchuti a na 1 kilogram syrového masa použij 6 - 8 gramů směsi. Můžeš ale samozřejmě zvolit vlastní poměr. Koření pak rovnoměrně promíchej s masem a začni ládovat sušičky.
Sušení
Pokud používáš sušičku na ovoce, tak rozprostři maso po platech a dohlédni na to, aby se maso nedotýkalo. Pokud maso sušíš v troubě, můžeš ho zavěsit na háčky. Dej pod něj ovšem plech, který zachytí odkapávající ocet. Pokud máš sušičku se špatnou cirkulací vzduchu, klidně po několika hodinách plata přeskládej, aby došlo k rovnoměrnému sušení.
Maso se suší při nízké teplotě. Chceme ho vysušit, nikoliv upéct. Pokud máš radši maso vláčnější, můžeš ho vyndat už po 6-8 hodinách. Po usušení dej maso na vzduch a nech ho ještě pár hodin uležet.
0 Dotazy
- Ochotná, milá, profesionální obsluha obchodu. Dobře se tam nakupuje.
- Rychlé a bezproblémové dodání.
- Vstřícný a ochotný přístup
- Super jednání rychlé dodání a stojí za to si na kamennou prodejnu zajít.
- Dobré ceny, doručeno rychle a bez problému,
- zboží rychle připraveno, možno parkovat před obchodem
- rychlé dodání bez problémů
- Výborná komunikace s obchodem a to i telefonická v případě problému
- Výborný výběr zboží (s doporučením dokoupení dalšího potřebného vybavení)
- Doručování pomocí služby GLS
- Bleskové doručení
- Perfektní balení
- Velký výběr
- Tematická piva, například vánoční, velikonoční…
- rychlé dodání
- Funguje