Blonde lager Mangrove Jack´s mladinový koncentrát 1,8kg

Mladinový koncentrát pro výrobu domácího piva typu Blond Lager, dávka 23l, 4,0% alc.

389 Kč 338 Kč bez DPH
Skladem
ks
Parametry
  • Kód010421
  • EAN9421004739894
  • Hmotnost1900
  • VýrobceMangrove Jack´s
  • pivní stylLager
  • barvaSvětlé
  • stupňovitost °11
  • alkohol vol.%4
  • způsob kvašeníSvrchně
  • objem várky23
  • Popis
  • Dotazy 0
  • Video 1
  • Články 1

Mangrove Jack´s Blonde Lager

Světlé pivo zlatavé barvy s bílou pěnou. Sladká, ovocná vůně, svěží jablko s jemným nádechem ananasu. Lehký ležák plná sladová chuť v závěru s jablečným nádechem. Lehká hořkost s plnou chutí.

Parametry:

hořkost EBU 18-24 
barva EBC  5-9  
alkohol při surogaci (1kg/23l): 4,0% 

při výrobě je potřeba přidat 1 kg kvasného cukru (maltóza, dextróza)

  • Mladinový koncentrát je zabalen v kvalitním vaku z tvrdé fólie. 
  • Každý sáček je naplněn za studena s využitím nejmodernějších technologií dusíku pro poskytnutí maximálního bezpečí před kontaminací výrobku.
  • Postup plnění při nízkých teplotách si zachovává delikátní chuť a vůní.

VIDEO S NÁVODEM NA PŘÍPRAVU PIVA Z MLADINOVÉHO KONCENTRÁTU

 

Návod na přípravu:

  1. Vyčistěte a sterilizujte celé vybavení.

  2. Odeberte sáček s kvasnicemi ze spodu sáčku a prozatím ho odložte stranou.

  3. Postavte sáček do horké vody na 15 minut.

  4. Otevřete sáček a nalijte extrakt do sterilizované fermentační nádoby.

  5. Uvařte 3L vody a přidejte je do fermentační nádoby. Přidejte 1kg kvasných cukrů a důkladně míchejte, dokud se nerozpustí.

  6. Dolijte až 23litry studené vody a promíchejte. Kontrolujte teplotu vody, až padne pod 25°C, tak můžete přidat kvasinky a důkladně promíchat.

  7. Uzavřete fermentační nádobu a kvasnou zátku naplňte vodou.

  8. Fermentace: Umístěte fermentační nádobu na lehce umyvatelný povrch, je běžné že během prvních dvou dnů vypění; Ujistěte se že se jeho teplota pohybuje okolo 20-25°C po dobu alespoň 8 dnů.

  9. Stočte pivo do láhví nebo soudku. Před stáčením vložte do láhve fermentační drops (1 ks na 0,5l), nebo lžičku maltózy (můžete použít i cukr asi 3g na 0,5 litru). Uložte láhve, nebo soudek na teplém místě (21-27°C) po 10 dnů, kdy probíhá sekundární fermentace.

  10. Přesuňte láhve na chladné místo po nejméně 21 dnů, do okamžiku, než je pivo čistě a kvasnice usazené na dně. Po vychlazení je pivo připravené ke konzumaci, přesto doporučujeme ponechat, alespoň 3 měsíce ležet.

0 Dotazy

Lidé s tímto produktem také nakoupili

69 Kč/ ks Skladem
39 Kč/ ks Po objednání do 14 dnů
135 Kč/ ks Skladem
Doprava zdarma
Při nákupu nad 10 000 Kč
již 13 let na trhu
Tradice od roku 2006
ŠIROKÝ SORTIMENT
5 000 položek zboží skladem

Pivotéka je obchod s alkoholem

Potvrďte prosím, že je vám více než 18 let.